Me = Myself + Iryana

Me = Myself + Iryana
SaYa HaNyA iNsAn BiAsA

AyaT-AyAt bEst!

Tidaklah dikatakan beriman salah seorang di antara kalian hingga mencintai saudaranya (sesama muslim) sebagaimana mencintai dirinya sendiri.... Aku mencintai sahabatku dengan segenap jiwaku.... Sahabat yang baik adalah yang seiring dengan ku dan menjaga nama baikku ketika aku hidup atau selepas aku mati, ku hulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan merasa senang, semakin ramai sahabat, aku semakin percaya diri, aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tidak luntur dalam suka atau duka, jika aku dapat, aku ingin setia padanya (Imam Syafie)

Monday, April 4, 2011

Burfday oh burfday....

April dah datang.. Rasa cam ramai lak yg sambut burfday bulan ni... Law pakat2 nak mintak hadiah kat aku memang tak dpt la.. Haha.. Ngah kekeringan giler kot skrg ni... Ntah napa tetiba rezeki tak bape murah lak skrg.. Adoi...bnyk wat dosa kot.. Nak kena tobat cpt2 la....

Seingat aku besday bulan April..yg tol2 in memory.. Besday Biha(1404) - Atin(2204) - Meon(2404) - Fozy(2004) - Suriyana(1304) - Nadiah(1004) - Mira(Anak maksu)(1104) - Shima(1404) - AmiraAdila(2104) - Along Aswan(0504) tgok lam fb je ada 20org ok!! FB aku...fren list nyer...org yg btol2 "kawan" & aku knal jer... So..tak de le fren aku ribu2... Baru 255... Ada la lam 10org kot yg tak bape nak kenai.... So..ramaibyer kwn2 aku yg born in april!! Sempoi....penat la nak wish besday bulan ni.. Nak adiah?? Tak dapat..diulangi skali lagi..tak dapat..law nak, postpone nextmonth..request la law dpt ek...

Request pertama aku dapat dari Biha.. Hahaha.. Dah bertahun2 dia request nak wat party la..nak kek la...nak adiah la... Dulu zaman dia 2,3 tahun slalu gak la bg adiah..bila dah besar2 ni..tiap2 ari aku bg "hadiah"..so takde yg special nyer dah!!

Ni la Biha...140404

Lama dah gak dok budget sndiri..igt nak wat something tuk dia.. Nak kata party tu takde la.. Suh ibu biha wat ek... Aku cuma budget igt nak wat kek kat dia t..& nak wat cam "goodie bag"... Ye ker org pgl goodie bag?? Hentam jer la... Just nak letak gula2 - lolipop  - kek - wafer - belon - sumi... Alaaa...biasa2 jer.. Lagi pun law bagi bnd bukan2..maw cikgu kat sekolah bising lak..Nak bagi kat budak2 kelas time sekolah pagi..ngan budak kelas agama dia time petang...budak2 kat umah yg sgt rajin lepak kat umah ni... Budget nak wat lam 100-120packs kot... huhu.. Budget oh budget.. Sempoi la gak dah ni.. Seb bek tak wat party...

cantik lolipop ni...
t syg nak mkn lak..
so..bukan lolipop ni yg nak bg!!









Ni antara benda yg nak disumbat lam beg tu...


Tadi petang..adek aku-zana..ada la bwk Biha g kedai...dia umpan nyer Biha ni kata aku nak bagi hadiah kat kwn2 dia.. Biha ni pun percaya.. Sebab b4 ni aku dah bekali2 dok tny bdk kelas dia bape org.. Nak budget der... Saja la wat2 tny kat dia..Pe biha nak bagi kat kwn2 t... Mula la perbincangan ku ngan dia.. Mula2 ckp mulut ja... Dah banyak lak dia list.. Siap asingkan pe nak bg kat boys & gurls... Aku amik pen & kertas..saja perli dia... Hahaha.. Adek aku dah pandang..gelak2!! Dia siap suh aku wat column (L) & (P)... Ada paham ?? Haha.. Maka aku saja2 le lyn kerenah dia..list pe dia nak bagi.. Mula2 dia kata sowang 5benda..will see...pe yg dia nak bg...

Ok..ni list for boys....
-cup kek
-bola sorang sebijik..(dok kat kedai.nmpk bola-otak twos nak bg bola!)
-kek lagi! (kek besar yg potong)
-mentos(tu pun dia nmpk kat kdi gak)
-coklat

& this for gurls...
-anak patung (law bdk pompuan tu tak lari kemana!)
-pelampung(laki-bola...gurls-pelampung!)
-baju(nampak kat kdi gak)
-mentos
-lolipop

Tudia....!!! Aku saje la test dia...budak laki takde lolipop pun... Selamba jer dia request nak tambah lagi satu benda... Dari satu dah tambah jadi dua..Total semua 7benda!! Kamu memang hebat Biha.. Nak perabih duit aku ckp suka!! Maw tak mkn sebulan nak bagi sgala bola,plmpung,baju,anak patung kat semua kawan2 ang!! Oh dear...Request anda ditolak.. Ngan bijak nyer aku pancing la nak tukar benda len la..aku tolak la satu benda..tambah nak buh itu ini...maka ilang la bnd2 yg tak masuk diakal tu!! Aku terang la kat dia..napa tak leh.. & tumbesaan otak budak tu penting ok!! Sembang ikut logik!! Budget der..mayb 1 pack tu lam RM 1.00 ke RM1.20 jer kot...

Aku wat la demo kat kedai tu.. Aku pack la sgala bnd tu lam plastic putih biasa ni.. Leh lak dia requst lagi.. Buh la lam plastic bunga2 yg cantik2 cam kenduri tu.. Budak ni memang kreatif tul nak mengenakan aku... Budak2 kita tak leh bagi muka sgt.. No!! Plastic putih sudah... Cam plastic bunga2 tu kwn2 dia nak simpan!! Budget ciput je.. Nak wat cmne.. Law gah kaya.. Maw aku bg mainan sowang satu law termampu... Aku sonok sgt law dpt wat org happy.. Siyes!! Best kan bila tgok org happy?? Tambah2 dia happy..sebab kita yg wat bg dia happy.. This feel....sgt2 akan terasa dihati!!

nak wat kek camni sudah  kat dia.. :p

InsyaALLAH..law umur panjang..budget ada..leh lak sedekah kat budak2 tu..  Kebetulan lak time tu maksu aku nak alek penang.. & leh la sambut besday anak dia skali..Mira..law tak salah besday dia 1104... Bukan nak wat party pun..Aku nak wat kek sowang sebijik..Hias bg warna warni(law rajin)... Bg depa potong..hekhek.. InsyaALLAH..moga niat murni lagi suci ni terlaksana... & Dear maksu tersayang..cant wait to see u... Miss u damn much!!




ni la Asmira Syafiqa


budak yg plg aku syg kot!!

So..pada sapa2 nyer besday in this month.. Happy burfday yer.. May ALLAH bless all of u... & all ur dreams come true... Syg anda semua....
H . A . P . P . Y . B . U . R . F . D . A . Y .



video

video ni masa biha umur 4thn...skrg dah nak mcok 7thn!!






No comments:

..HaNyA iNsAN BiAsA...

My photo
Teluk Bahang, Penang, Malaysia
Jadikanlah masa yang berlalu itu pengalaman dan pengajaran... Masa yang sedang berjalan kita isi dengan amalan... & masa hadapan jangan terlalu diangan-angankan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...