Me = Myself + Iryana

Me = Myself + Iryana
SaYa HaNyA iNsAn BiAsA

AyaT-AyAt bEst!

Tidaklah dikatakan beriman salah seorang di antara kalian hingga mencintai saudaranya (sesama muslim) sebagaimana mencintai dirinya sendiri.... Aku mencintai sahabatku dengan segenap jiwaku.... Sahabat yang baik adalah yang seiring dengan ku dan menjaga nama baikku ketika aku hidup atau selepas aku mati, ku hulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan merasa senang, semakin ramai sahabat, aku semakin percaya diri, aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tidak luntur dalam suka atau duka, jika aku dapat, aku ingin setia padanya (Imam Syafie)

Saturday, June 1, 2013

Aku rindu...

Angka umur setahun lebih je lg akan bertukar ke 3series.. Mungkin membawa fasa baru dalam kehidupan.. Bukan lagi kanak2 ribena..mahupun remaja yg meng`explore' sgala keseronokan..  Mungkin boleh bertukar kepada seorang WANITA..  Tapi gelaran Cik kepada Puan.. tak jugak bertukar.. Walau panggilan MakCik dah jd muzik tersedap didendang ditelinga ni.. Walau angka beranjak.. Wajah berubah.. Jiwa hamba tetap muda..

Dalam mengejar angka 3 series.. Tak henti berdoa agar dipertemukan dengan lelaki dambaan Syurga.. Agar boleh dijadikan imam.. & membawa ke Syurga idaman.. Dalam setiap sujud teresak-esak memohon pada segala Pemilik Hati.. agar dipertemukan dengan teman hidup yang boleh membimbing ke Syurga idaman..

Tetapi kekdg muhasabah diri kembali... Layak kah utk berdamping dengan hambaNya yang setiap malam bertahjud?   Sedangkan ketika itu aku hanya di ulit lena yang panjang... Layak kah ketika hambaNya berdakwah utk kebaikan semua.. Aku masih terkapai-kapai meng`upgrade' iman sendiri..yang masih turun naik.. Layakkah hambaMu ini YaALLAH utk meminta dan memohon pinjamkan seorang daie utk hambaMu ini menumpang segala kekuatan imannya...

Sungguh aku rindu bakal imanku.. Walau tidak ku tahu siapa yg bakal ALLAH pinjamkan buat aku menyusuri kehidupan  bergelar `zaujah'..

Moga Allah permudahkan.. 

4 comments:

Mya said...

amin for ur doa. pray hard dear. btw jum join segment mya:))

http://sweettedy.blogspot.com.au/2013/06/segment-winter-blogwalking-by-mya.html

Iryana said...

Tq mya... :)

!eNa PnG said...

Mudah-mudahan..

Love ya!

Iryana said...

Amin...thanx darling..:)

..HaNyA iNsAN BiAsA...

My photo
Teluk Bahang, Penang, Malaysia
Jadikanlah masa yang berlalu itu pengalaman dan pengajaran... Masa yang sedang berjalan kita isi dengan amalan... & masa hadapan jangan terlalu diangan-angankan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...