Me = Myself + Iryana

Me = Myself + Iryana
SaYa HaNyA iNsAn BiAsA

AyaT-AyAt bEst!

Tidaklah dikatakan beriman salah seorang di antara kalian hingga mencintai saudaranya (sesama muslim) sebagaimana mencintai dirinya sendiri.... Aku mencintai sahabatku dengan segenap jiwaku.... Sahabat yang baik adalah yang seiring dengan ku dan menjaga nama baikku ketika aku hidup atau selepas aku mati, ku hulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan merasa senang, semakin ramai sahabat, aku semakin percaya diri, aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tidak luntur dalam suka atau duka, jika aku dapat, aku ingin setia padanya (Imam Syafie)

Thursday, January 19, 2012

tak-penting-bagi-saya-apa-yang-kamu-anggap-tentang-saya

Lama tak wat luahan kat blog yg "hidup segan mati tak mau!'... Dah macam tuan dia lak aku rasa.. Sapa ntah tuan dia??

Aku tgh serabut nie wei.. Tak taw dah cmne... Otak dah tak mampu nak berfungsi.. Masih waras kah aku?? Actually..hati aku tgh berdegup kencang.. hati ke jantung ek? Konpius lak.. Bukan la senag jatuh cinta sebab hati aku yg berdegup kencang.. Aku risau wei.. Susah hati!!!

Dah cam tak de benda kan nak citer dalam blog ni..Suka ati la.. Aku dah tak taw nk luah kat sapa.. Of course la aku dah ngadu kat DIA.. harap dipermudahkan segalanya... Susah jadi seorang aku wei... Jenis risau tak bertempat.. Boleh rosak segala mood yg ada..



3mlm lepas aku mimpi sal insan yaang lama menghilang dalam idup aku... Terjaga dari tido..twos crying like a rain... Hukhuk..saya super sensitive kawan2!! Sapa?? Meon @ Adekwan.. Sapa dia.. Bnyk kot entri b4 ni aku citer sal dia... Tak larat nak ulang tayang.. Dia adik aku..adek angkat..yang dah aku anggap cam darah daging sendiri...

Ok..esok nyer aku mula2 terfikir kat meon ni.. Mana la menghilang.. Call number lama dah tak pernah dpt.. Jns sethn tular 10x number... Jenuh!!  Bila dah 2,3 termimpi dia.. Tergerak hati nak mencari... Kelebet fb dia..cari kawan yg agak rapat ngan dia.. Aku msg la tny.. & get response..kata dah lama tak nampak dai.. B4 ni pun dah dengar benda yang sama dari budak sana gak.. Memandang sekolah dibukak..kot2 dia p sekolah.. Dah tny..dia tak p sekolah.. Mana cek tak risau wei...

Dan yg paling tak best aku dengar something bad happen kat dia.. YaALLAH..jahat mana pun dia...dia tetap adik aku dunia akhirat.. Sapa tak pernah wat salah kan?? Sekarang tengah buntu mana nak cari.. Kalau leh aku nak ada ngan dia time dia susah gini.. Budak2 baru nak besar.. Perlukan semangat.. Kalau lagi dok bg tekanan..lagi rosak la...

YaALLAH..aku tak mampu lakukn apa 2 tanpa bantuan Mu.. Aku hanya mampu berdoa kepadaMU.. Lindungi dia..dimana saja dia berada.. Plz...  Kawan2..tolong doakan adik saya jugak ye.. Mungkin dia takde makna dalam hidup kamu.. Tapi dia sgt bermakna dalam hidup saya..

tak-penting-bagi-saya-apa-yang-kamu-anggap-tentang-saya~~

2 comments:

Ameer Faris said...

ziarah blog yg osem ni,truskan mnulis,moga Allah redha! ;)

Iryana said...

tq !

..HaNyA iNsAN BiAsA...

My photo
Teluk Bahang, Penang, Malaysia
Jadikanlah masa yang berlalu itu pengalaman dan pengajaran... Masa yang sedang berjalan kita isi dengan amalan... & masa hadapan jangan terlalu diangan-angankan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...