Me = Myself + Iryana

Me = Myself + Iryana
SaYa HaNyA iNsAn BiAsA

AyaT-AyAt bEst!

Tidaklah dikatakan beriman salah seorang di antara kalian hingga mencintai saudaranya (sesama muslim) sebagaimana mencintai dirinya sendiri.... Aku mencintai sahabatku dengan segenap jiwaku.... Sahabat yang baik adalah yang seiring dengan ku dan menjaga nama baikku ketika aku hidup atau selepas aku mati, ku hulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan merasa senang, semakin ramai sahabat, aku semakin percaya diri, aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tidak luntur dalam suka atau duka, jika aku dapat, aku ingin setia padanya (Imam Syafie)

Monday, October 10, 2011

Apa patut buat kalau tersalah transfer duit....??

Alkisah tetiba tadi tersalah key in number account...
Baru nak belajar guna internet banking...
Nak transfer la konon..
Based on my experience tadi..
Meh nak crita pa patot anda buat if berhadapan ngan situasi yg sama!!



Step 1:
Call bank anda sendiri..
Bukan bank itu anda punya yer...
Akaun bank pe tu...
Contoh cam aku tadi..aku guna cimbclicks...
Bermakna kena call CIMB customer service la...
1300 880 900
Utk bank2 len...search jer..kompen ada nyer...

Step 2:
Tanya la apa patut anda buat if tersalah..
Terangkan anda tersalah gni..gni..& gni...
Contoh cam aku tadi..dia suggest suh call bank yg aku transfer tu..
Check ngan d'org samada account yg aku salah key in tu wujud or tak...
In my case..aku transfer ke BSN account...
So..aku search la no BSN...

Step 3:
Call bank utk pastikan kewujudan nombor akaun tu or memang tak wujud...
In my case..Alhamdullillah sebab memang tak wujud...

Step 4 :
Call balik 'bank anda'...
Gtaw d'org yg korang tersalah..
& korang dah cek no tu tak wujud...
Nanti dia gtaw korang...
In 3 days...wit korang tu akan reverse alek mcok ur account...

Hahaha..pham??
Tapi disebabkan aku call sana sini tadi..
Tambah dengan call dok tunggu dengar muzik ntah pa2...(tak de lagu best cket ke masa menunggu tu)
Hampir 6rgt gak kedit aku terbang!!
Ciss...Aku transfer 20rgt jer...
dah la kena cas 1rgt...
Kedit lak terbang kat 6rgt...
Adoi..apa la nasib ku ini...
Ingin membantu...akhirnya aku yang susah kembali!!

barangsiapa memudahkan orang yang tengah dilanda kesulitan, maka Allah akan memudahkannya di dunia dan di akhirat



P/s :
Nak bercinta sila guna duit sendiri!!!
Ukur baju dibadan sendiri..
Tak mampu wat cara tak mampu!!
Nak beli 'baju' sila tgok 'price tag'..
Ukur2 poket tebal or tak!!
Jgn dok menyusahkan org...

8 comments:

Anonymous said...

adoi nsb bek de care....thnks...tp x try ag..kes yg hmpr sme...tp sy tertransfer ke no akaun lme...1k pulak...bala bala....

Iryana said...

alahai...kesiannyer...
law akaun lama dah tak berfungsi.. & takde org guna no tu..akan ditransfer balik...
1k tu..ish3...

Anonymous said...

Kalau x call cimb bank tu..n bank yg kite transfer tu xwujud..is it posibble that the money will automatically returned back?

Fatin Ashikin said...

Maaf nk ty. Kalau bsn kan tbnk in y nom akaun x ckp cmne? Tp duit d Cimb da kena potong. Case kite hampir sama .

Fatin Ashikin said...

Maaf nk ty. Kalau bsn kan tbnk in y nom akaun x ckp cmne? Tp duit d Cimb da kena potong. Case kite hampir sama .

Unknown said...

Case kite sama skrg. Kikiki. Esk bru nk kol bsn. Huhu

Masnawi Izzudin said...
This comment has been removed by the author.
Pendita Glc said...

Kalau salah akaun melalui mesin deposit macam mana tu? Boleh bantu

..HaNyA iNsAN BiAsA...

My photo
Teluk Bahang, Penang, Malaysia
Jadikanlah masa yang berlalu itu pengalaman dan pengajaran... Masa yang sedang berjalan kita isi dengan amalan... & masa hadapan jangan terlalu diangan-angankan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...